måndag 26 november 2012

Besviken

Ibland blir det fel. Somliga fel gör mer ont än andra. Men oftast går det över och efter en tid och man kan skratta åt eländet eller till och med rent av raljera kring det inträffade. 

Men än så länge kan jag bara älta och förvånas över hur det kan vara. 
Vad som hände? 
Jo, det skulle vara Bokfest här i byn i lördags då det skulle firas att det är femtio år sedan sockenboken gavs ut första gången. 
Bokförsäljning, mat, underhållning kaffe och tårta samt mingel skulle det bli. Anmälan skulle ske, enligt inbjudan, valfritt till något av två telefonnummer eller en mail-adress.Då det ena telefonnumret var upptaget och det andra inte behagade svara valde jag att svara via mail. 
Sen gick kära maken och jag med förväntan till festen i lördags.

Vi hann inte få av oss ytterkläderna innan det gick snett. En dam prickade av mot en anmälningslista och på den fanns inte vi. Jag påpekade att jag mailat in mitt svar och besvarades: Det är bättre om folk ringer, det andra vet man aldrig om det fungerar. På vår fråga om vi inte fick delta svarade damen att det kanske skulle ordna sig.
Så där stod vi och väntade. Kunde konstatera att det var fler som inte fanns med på listan. Efter en stund blev det obehagligt då jag lade märke till att damen gav flera av dem som inte fanns på listan instruktion om att de kunde få äta på nedervåningen och sedan skulle stolar ställas in i den andra matsalen lagom till underhållningen. Den informationen gavs inte till oss och när folk började lämna hallen och gå mot de två matsalarna tittade kära maken och jag på varandra, skakade på huvudena, hämtade våra ytterkläder och gick hem.

För oss var det inte svårt att fixa till en festmåltid i vår egen matsal med ljus på bordet, ljuvlig musik i bakgrunden och samtal om gemenskap och omtanke.



5 kommentarer:

  1. Ja, tänk så det kan bli ... visst kan man använda telefonen men, känns på något sätt enklare att använda datorn .... ??!! Försöka att följa med i utvecklingen kanske ..., slutet gott allting gott!
    Bilden är jätte, jättefin!!!!
    Ha en fortsatt fin dag
    En hälsning ifrån ett regnigt, stormigt och grått Västkusten

    SvaraRadera
  2. Varför ange mail som ett alternativ om de inte kollar den? Hade väl varit hyfsat enkelt om de skrivit in att man skulle få bekräftelse mail eller något inom en viss tid. Då kan man ju stöta på igen om den saknas eller inte kommer......

    Hade blivit rejält purken.

    SvaraRadera
  3. Vilken dålig stil att inte kolla av mailen om det nu stod angivet som alternativ. Sätt ut ett ordentligt ris till dem i tidningen, eller skriv till ordföranden!!! Då kan de ha sina böcker och beundra sig själva.

    SvaraRadera
  4. Oerhört dåligt skött!
    Och, varför i hela världen kunde människan välkomna de andra som saknades, och så urbota dumt glömma bort er? Ni stod ju snällt där och väntade!

    Jag tycker allt att du ska ge dom ris!
    Vem vet... Kanske finns det fler som inte fanns på listan o tvingades gå hem, och känna sej mindre värda, ledsna och besvikna... Och som då kan bli lite stärkta av att ris delas ut. :-)

    Tur att ni ändå hade varann, och er egen goda mat, musik och gemenskap.
    (((kram)))

    SvaraRadera
  5. Det var riktigt dålig stil. Man bör väl kolla sin mail om man skrivit ut det som alternativ.

    SvaraRadera