fredag 20 december 2013

I stället för...

Hemma hos oss har vi ett uttryck som vi tar till lite nu och då när det inte blev riktigt som vi tänkt eller något fattats. Nu är det aktuellt igen.
I stället för....
Så här är det; Pepparkakshus måste man ju ha bland alla småtomtar som kryper upp ur vrårna till jul.
Inget arkitektonisk underverk, utan bara en byggsats som kan köpas i nästan vilken affär som helst.
Sen ska kära maken montera och garnera det så jag kan placera ut tomtarna.

Huset fanns med på inköpslistan och storhandeln gjordes alldeles efter första advent. Men sen hände det en saker så huset lades åt sidan. Kära maken hamnade akut på sjukhus och blev kvar i tio dagar innan han var i skick att komma hem.
En bra syssla när man är svag och klen kan ju vara att fixa just pepparkakshuset. Men vilken besvikelse! Av de tio delar bygget består av var åtta trasiga.
De här tre senaste dagarna har jag jagat runt efter en ny byggsats men det har inte funnits att uppbringa.
Så vad gör man? Hoppas tomtarna trivs lika bra runt granen som runt huset.


Själva tänker vi fira julen så vanligt som möjligt. Båda barnen kommer hit. Det är städat och pyntat. Julmat är förberedd även om vi bestämt oss för att ta bort ett och annat och sätta dit något annat i stället. Det får bli lite "i stället för" både på tomtebordet och matbordet.

Kära maken och jag håller på att tillsammans med barnen förbereda oss på en "behandlingsresa". Det första var den akuta situationen och nu kommer provtagningar före jul och sedan får vi ta var dag alltefter som den kommer.




1 kommentar:

  1. Vi har ju klarat en och annan tuff situation genom åren så det ska gå bra den här gången med.

    SvaraRadera