måndag 4 augusti 2014

Enkla nöjen



Satt i solen med en kaffemugg häromdagen. Då fick jag syn på något gult bland stammarna i häggmispelhäcken. Nyfiket gick jag dit och böjde undan några grenar.
Titta! Den har jag inte planterat. Det var nog någon av vinterns matgäster som gjorde.
Bjuda och bjuda igen.






Efter den vinter och vår jag haft är det otroligt skönt att ha givit sig själv möjligheten att stanna upp längs vägen och njuta av de enkla nöjen som bjuds.



Det är faktiskt ett nöje att gå ett varv i trädgården och nypa bort vissna blommor och samtidigt ta sig tid att verkligen titta på dem som står i full blom.


































Färger, former, enkelt eller komplext, jag tröttnar nog aldrig.










Människor från en planet utan blommor skulle tänka att vi måste vara utom oss av glädje hela tiden för vi har någonting sådant som blommar omkring oss.
(Iris Murdoch)













Ett av de enkla nöjen jag ägnat mig åt med mer eller mindra framgång i sommar är att försöka fotogrrafera alla vackra och duktiga gästarbetare i min trädgård. Får väl tyvärr erkänna att jag inte riktigt kan göra dem rättvisa.
Den här lilla gynnaren har "kusiner" som bor på andra sidan vägen hos våra grannar. Eftersom de (grannarna) inte har kunnat vara här i sommar har jag hjälpt till med gräsklippning. Det gjorde jag idag. Rätt som det var stack något mig i ryggen. Och så på handen och benet och armen och under strumporna. AJ!
Jag hade kört klipparen över ett getinghål i backen. Det var inte populärt förstod jag.
Snabbhjälp vid stick är att gnida svartväpnarens blad över sticken. Nu 10 timmar senare syns inte sticken men det är svullet och svider liksom innanför.
Ta vara på de enkla nöjen som bjuds och känna att att man lever ja.

1 kommentar:

  1. Så härligt med dina blommor. När jag ser blommor sådär saknar jag min trädgård, men bara den veckan efter allt var rensat och gräset klippt. Gå en extra gång bland alla dina fina blommor och njut en gång för mig.

    SvaraRadera